Jympa och övrig gruppträning

Here are the descriptions in english. Class description (Eng) (PDF)

Barntillåtet

Pass öppna för familjen

De barntillåtna passen är vanliga Jympa bas som öronmärkts ”barntillåtet”. Barn i åldrarna 7-12 är välkomna att deltaga i sällskap med vuxen.

Cirkelfys

Funktionell, sportig träning i stationer
Cirkelfys är ett instruktivt, funktionellt pass där det mycket handlar om rörelsekvalitet med närvaro. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans. I fokus står teknik, hållning och att bana in rörelserna rätt. Därefter tar vi i och belastar i övningarna.

Cirkelfys soft

Cirkelfys soft är hänsynstagande cirkelträning med teknik- och funktionsfokus och tydlig träningskänsla. Vi tränar teknik, styrka, rörlighet, stabilitet, balans och koordination och får puls på köpet. Upplägget för Cirkelfys soft följer i stort det ordinarie Cirkelfyspasset. Skillnaden är att vi väljer övningar lite mer omsorgsfullt och har ett mer tillåtande förhållningssätt i ledarskapet och träningen.

Cirkelfys senior har funnits sedan 2013 och har samma träningsinnehåll som Cirkelfys soft. Senior är en etikett föreningen kan välja att sätta på pass som riktar sig till en äldre målgrupp. Läs mer under Varianter – Cirkelfys senior.

Du som har gått utbildning i Cirkelfys har behörighet att leda Cirkelfys soft/senior.

Core

Funktionell träning med fokus på bålstabilitet

Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, tabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående.

Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg. mage, bålstyrka och stabilitet.

Core har ingen uttalad konditionsträning, så komplettera gärna med t ex dans, jympa, stavgång, jogging, spinning eller liknande.

Core Power

Ett Corepass på 45 minuter där vi lägger till redskap för att öka utmaningen.

Core soft

Core soft är ett sportigt och teknikfyllt pass för dig som vill stärka din coremuskulatur, hållning och öka din kroppsmedvetenhet. Stabilitet och kontroll är grunden och den här uppbyggande träningen skapar förutsättningar för andra träningsformer och utmaningar.  Övningarna är ostressade och fokuserade där instruktioner och inlärning får ta tid

FlexIMG_2429

Funktionell träning med fokus på rörlighet
Träna och utmana din funktionella rörlighet, den naturliga flexibilitet din kropp behöver. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i totala övningar för hela kroppen. Träningen är fokuserad med dynamiska, tydliga och energifyllda övningar.

Passet vänder sig till dig som är igång och tränar och vill komplettera med träning för din rörlighet.

Flex soft

Funktionell och mjuk rörlighetsträning

Mjuka upp och träna din funktionella rörlighet med extra hänsyn till leder och muskler. Träningen är lugn och inkännande och passar även dig som känner dig stel och ovan. Eller kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i övningar för hela kroppen.

Flex soft passar också dig som med en mjuk och dynamisk rörlighetsträning vill stressa ner, hitta balans, välmående och återhämtning.

IntervallFlex

Tufft kombipass för kondition, styrka och rörlighet

Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet. Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade.

IntervallFlex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning

Jympa

Vår klassiska gruppträning

Jympa är Friskis&Svettis egen unika träning. Varierad, funktionell och enkel att hänga med i, bl.a. för att träningskänslan och lusten att röra sig föds ur musiken. Ledaren väljer också själv sin musik och passen har olika personliga uttryck. Övningarna ger en allround träning i en form som är suverän. På en timme får du träna allt. Styrka, kondition och rörlighet.

Soft – tar hänsyn, bygger upp och utmanar

Jympa soft är en jympa som tar extra hänsyn till muskler och leder. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade IMG_2365övningar till inspirerande musik.

Soft är en skonsam och utvald Jympa som det kan svänga ordentligt om. Övningar är enkla, både att förstå och utföra. Musiken är varierad och lätt att träna till. Det finns gott om tid att hinna med rörelserna. Passet innehåller inga hopp eller tunga övningar.
Jympa soft startar med en mjuk uppvärmning. Därefter tränar du styrka för hela kroppen. Sedan följer kondition. Passet avslutas med nedvarvning, rörlighetsträning och skön avslappning.

Intensitet och belastningar ligger lägre än Jympa bas.

Bas – varierat och utan hopp

Bas är en varierad och skonsam jympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta. Bas är hoppfritt, men innehåller lite jogging eller andra steg som ”lättar” från golvet. Ledaren visar alternativ.

Medel – tempo och en del hopp

Passar dig som är van att röra på dig och vill ha mer krävande styrke- och konditionsövningar. Medel har tuffare tempo, men med mycket variation, t ex varvas tyngre övningar med lättare och hopp varvas med hoppfria steg.

FlowRide – Limited edition

Välkommen på en åktur: Limited Edition 2017 FlowRide är en Jympa-upplevelse med en twist. Lekfull och funktionell träning med sömlösa växlingar och kontraster i både musik och rörelser. Hög tillsammanskänsla och nära till leendet. Precis som på Jympa tränar du hela kroppen; styrka, kondition och rörlighet. Åkturen bjuder dig på power, flyt och en och annan överraskning. Gör dig redo, nu åker vi!

Power Hour

Ett teknikenkelt styrke- och konditionspass med mycket energi. NYHET 2015

Power Hour är ett allroundpass som bygger på teknikenkla övningar där vi bland annat använder medicinboll. Du jobbar i ditt eget tempo och bestämmer själv hur tufft det blir. Men vi garanterar att du får en riktig genomkörare och hög puls.

Skivstång intervall (75 min)friskis_taby_DSF7022_GK_

Effektiv styrketräning och tuff kondition

Ett Skivstångspass, som bantas på viss benstyrka och istället plussas på med 15 minuters konditionsträning i intervallform. Konditionsövningarna är enkla men rejält jobbiga, om du vill. Passet vänder sig till dig som är vältränad och som
vill komplettera Skivstång med konditionsträning i ett och samma pass. Passet är 75 minuter. Intensitet och belastning ligger mellan medel och intensiv.

 

Spin distans

Spin Distans är effektiv och uppbyggande konditionsträning. Du tränar på en spincykel där du enkelt anpassar motståndet. Ledaren tar dig genom ett varierat ”landskap” där du bestämmer nivå, känsla och tryck i pedalerna. Passet kan vara behagligt ansträngande eller riktigt tufft beroende på hur mycket du vill trycka på. Vi tränar fokuserat, oftast med dämpad belysning till drivande musik med tydlig träningskänsla för att orka hela vägen.

Spin soft

Låt spin lämna en skön känsla! Det här är energifull konditionsträning för dig som vill träna med behaglig puls. Det är ett uppbyggande pass med fokus på teknik och känsla där dagsformen får styra prestationen.

Du sitter på en spincykel och ledaren guidar dig genom ett varierat landskap där du bestämmer tryck i pedalerna. Vi tränar mjukt fokuserat, oftast med dämpad belysning till energigivande musik för en härlig träningsupplevelse. Spinning soft fungerar utmärkt som återhämtning efter ett högintensivt pass.

Yoga

Vår egen yogaform

Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hahta-yogans grunder och är vår egen yogaform som tagits fram i harmoni med Friskis&Svettis idé.
Med klassiska och trygga yogaövningar (asanas) för andning, rörlighet, styrka och balans får du här en fysisk, lugn och meditativ yoga. En upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Ett tillåtande pass, där  prestationskraven uteblir. Du behöver inte ha tränat yoga innan.
Med hänsyn till övriga deltagare ber vi dig komma i tid till passet. Inget insläpp efter passets start.

Yoga energy

Yoga energy är ett fokuserat och utmanande yogapass med klassiska asanas för dig som är yogavan. Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hahta-yogans grunder. Vi strävar efter närvaro och fördjupar vår andning, rörlighet, stabilitet och balans. Passets asanas är funktionella och dynamiska och främjar medvetenhet och inre lugn. Vi tränar barfota för att nå en skön grundad känsla i kroppen.

Ordet energy kommer ifrån att rörelserna frigör eventuella spänningar och löser upp blockeringar för att harmonisera kroppen.

Yoga energy innehåller något mer krävande yogamoment och ställer högre krav på din fysik än Yoga.

 • Öppettider med start 5 september

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar07:0009:0007:0009:0007:0009:0010:00
  Sista inpassering21:3021:3021:3021:3019:3017:3019:30
  Stänger22:0022:0022:0022:0020:0018:0020:00
   facebook